Περίπτερο στην 5η Διεθνή Έκθεση Αποθήκη και Μεταφορές

Δυναμική Παρουσία στην 5η Διεθνή Έκθεση
Αποθήκη – Μεταφορές Logistics ’07
MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ 29 Απριλίου 2007


Η Ελληνική Εταιρεία Logistics συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην 5η Διεθνή Έκθεση «Αποθήκη – Μεταφορές, Logistics ‘07» που πραγματοποιήθηκε από 27 έως 30 Απριλίου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης, Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, αλλά και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics ήταν δυναμική, τόσο στο εκθεσιακό μέρος, όσο και στο συνεδριακό. Μέσα από το ιδιαίτερα καλαίσθητο περίπτερό της παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης το νέο λογότυπό της, το φυλλάδιο του ανανεωμένου εταιρικού προφίλ της, το πρώτο τεύχος του περιοδικού της: Logistics News, αλλά και την σημαντική ημερίδα που διοργανώνει στις 25 Μαΐου με θέμα «Risk Management στην Εφοδιαστική Αλυσίδα».

Η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Ελληνικής Εταιρείας Logistics σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα δραστήρια περίοδο για το σωματείο. Με 13 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης προσπάθειας για την ανάπτυξη της επιστήμης των logistics στην Ελλάδα και εκπροσωπώντας το International Society of Logistics , η Ελληνική Εταιρεία Logistics ανανεώνεται και παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο.

Το νέο λογότυπο αναγνωρίζει και τιμά το παρελθόν της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, ενώ ταυτόχρονα περικλείει την εμπειρία, τη γνώση και τις αξίες τόσων ετών. Ειδικότερα όμως, προβάλλει το ξεκάθαρο όραμά της: Να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου, την κατοχύρωση του επαγγέλματος των logistics, την αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα Logistician στην Ελληνική επιχείρηση και την Εθνική Οικονομία.

Στο συνεδριακό μέρος, η Ελληνική Εταιρεία Logistics πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Απριλίου στις 18.00 μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες ανοικτές συνεδρίες της διοργάνωσης με θέμα, «Οι φορείς αποφασίζουν δράσεις για την ανάπτυξη» όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό αλλά και τον επιστημονικό χώρο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, κ. Κώστας Αλεξόπουλος, που συντόνιζε την ανοιχτή συνεδρία «ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας για να αναπτυχθεί χρειάζεται Στρατηγική και συντονισμένες ενέργειες με εμπεριστατωμένες προτάσεις απ’ όλους τους φορείς. Η Ελληνική Εταιρεία Logistics συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση με την σημερινή στρογγυλή τράπεζα και δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής Logistics»

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που εκπροσωπεί τον Έλληνα Logistician στη χώρα μας. Σκοπός της είναι να προβάλλει και προωθήσει τα αιτήματα της αγοράς των Logistics στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να κατοχυρώσει και να οριοθετήσει τον Έλληνα επαγγελματία Logistician και να περιχαρακώσει την υγιή ανάπτυξη του κλάδου της εφοδιαστικής στην χώρα μας.

5η Διεθνής Έκθεση Αποθήκη και Μεταφορές/ Ανοιχτή Συνεδρία:
Οι φορείς αποφασίζουν δράσεις για την Ανάπτυξη

Στο πάνελ προσωπικοτήτων συμμετείχαν ο πρόεδρος του SOLE – Παράρτημα Θεσσαλονίκης καθηγητής Ελευθέριος Ιακώβου, ο πρόεδρος της ΠΕΕΔ κ. Δημήτρης Καρυπίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΕL κ. Σταύρος Σαμψωνάκης και ο καθηγητής Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρης Τσαμπούλας. Το ειδικό κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση προερχόταν από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό αλλά και τον επιστημονικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε μία πρώτη προσέγγιση για κοινό διάλογο των εκπροσώπων του κλάδου με τα υπουργεία. Ύστερα από παρέμβαση του διακεκριμένου συμβούλου της Planning κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλου αναπτύχθηκε εποικοδομητικός προβληματισμός περί του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα σωματεία των μεταφορέων και των διαμεταφορέων στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τα Logistics και την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Ένα σημαντικό θέμα που τέθηκε επίσης αφορούσε στην εφαρμογή του νόμου 3333/05 περί της λειτουργίας Εμπορευματικών Κέντρων. Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Τσαμπούλας ανέφερε τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη από τη θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ «Εμπορευματικά Κέντρα» Α.Ε. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες για τη δημιουργία περιφερειακών hub σε περιοχές όπως είναι η Ηγουμενίτσα.
Υπενθύμισε επίσης πως ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών είναι ο πρώτος φορέας που ανέπτυξε από το 1997 το θέμα των Εμπορευματικών Κέντρων και εξακολουθεί να καλεί τους εκπροσώπους των φορέων προκειμένου να τηρηθεί μία ενιαία στάση. Στη συνέχεια, ο καθηγητής κ. Ελευθέριος Ιακώβου παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Ο πρόεδρος της ΠΕΕΔ κ. Δημήτρης Καρυπίδης εξέφρασε την πικρία του για την απουσία εκπροσώπου από το υπουργείο Μεταφορών, χαρακτήρισε αναχρονιστικό τον ισχύοντα νόμο και έθιξε ζητήματα περί επέκτασης της ρήτρας CMR στις εθνικές μεταφορές, ελέγχων των επικινδύνων φορτίων και αναθεώρησης του καθεστώτος εκτέλεσης εθνικών μεταφορών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΕL κ. Σταύρος Σαμψωνάκης ζήτησε επανεξέταση του νόμου 559 για τις διεθνείς μεταφορές, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απουσία εκπροσώπου του υπουργείου Μεταφορών από τη συγκεκριμένη συζήτηση ενώ αντέτεινε πως η γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εκπροσωπείται πάντα από τον γ.γ. κ. Γεώργιο Βλάχο ή τους άμεσους συνεργάτες του σε ανάλογες συζητήσεις υψίστης σημασίας για τον κλάδο.

Υπέρ του καθορισμού εθνικής στρατηγικής για τα logistics τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Γιάννης Γεωργιάδης στο πλαίσιο της παρέμβασής του.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO