ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕEL ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕL ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS ΣTΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ – Τα Logistics στην Περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη  

Το Όραμα και η Πράξη για την ανάπτυξη των logistics στην Κεντρική Ελλάδα

 Το Κύριο Σχέδιο Δράσης της Αγοράς των Εμπορευματικών Μεταφορών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics  στην περιφέρεια

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής των Τρικάλων, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου η ημερίδα :«Τρίκαλα- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL), το Δήμο Τρικκαίων και τα e-trikala, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τουΕπιμελητηρίου Τρικάλων και της ITS Hellas.

 Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Μιχάλης Ταμήλος, Δήμαρχος Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, Βουλευτής Νομού Τρικάλων,Οδυσσέας Ράπτης, Ε-TRIKALA, Ιωάννης Γεωργιάδης, Επίτιμος Πρόεδρος EEL, CEO Intersar Logistics και Βασίλειος Γιαγιάκος, Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Η εφαρμογή του Master Plan στη Θεσσαλία και η σημασία των logistics στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο τονίστηκαν τόσο από τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ κ. Νίκο Ρώμνιο, όσο και από τον Πρόεδρο της ΕΕL κ. Σωτήρη Τριχά, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του τόνισε: «Η Ελληνική Εταιρεία Logistics έχει ήδη προτείνει έναν τρόπο που θα βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από την κρίση. Και αυτός δεν είναι άλλος από την εφαρμογή ενός Ενιαίου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την αγορά των Εμπορευματικών Μεταφορών και των Logistics. Το Ελληνικό Master Plan για τα Logistics δεν περιλαμβάνει φυσικά μόνον την Αττική καθώς χωρίς τη σχετική ανάπτυξη της περιφέρειας δεν είναι υλοποιήσιμο. Ειδικότερα, ο νομός Τρικάλων και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στο Master Plan της ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας μας γιατί αποτελεί κέντρο βασικών αναπτυξιακών αξόνων της χώρας, αλλά και των δικτύων μεταφορών, ενέργειας και επικοινωνιών άρα κοιτίδα για την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η βούληση – θέληση τουλάχιστον τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και από την πολιτεία-αυτοδιοίκηση υπάρχουν. Άρα οι άξονες της ανάπτυξης της αγοράς των εμπορευματικών μεταφορών και των logistics της χώρας μας περνούν από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας».

Κεντρικές ενότητες της ημερίδας ήταν: Τα logistics στην πράξη, Συνδυασμένες μεταφορές – εμπορευματικά κέντρα και  Εκπαίδευση – τεχνολογίες αιχμής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερίδα μεταδόθηκε στο διαδίκτυο απευθείας από τη web TV του www.trikalacity.gr. Έτσι, ακόμα κι όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στα Τρίκαλα για την ημερίδα, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν σε αληθινό χρόνο τις εργασίες της. 

Συντονιστική επιτροπή της ημερίδας είναι οι κκ. Διονύσης Γρηγορόπουλος, Μέλος ΔΣ της ΕΕL, Δ/ντης Παραρτήματος Αθηνών & Logistics Dpt., Tredit AE, Ιωάννης Γεωργιάδης, Επίτιμος Πρόεδρος EEL, CEO Intersar Logistics και Ιωάννης Αλούπης, Logistics Manager, Vivartia AE, Κλάδος Αρτοποιίας & Ζαχαρωδών, Chipita.

Υποστηρικτές της ημερίδας είναι οι εταιρείες: Σακοράφας TNS, Kioussis Transys, Βλαζάκης Μεταφορική, Chipita – 7 Days και Optimum.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οιΈρευναΤρικαλινά Νέα, Supply Chain & Logistics, Cargo Plus, Logistics & Management,, Car & truck.

Χορηγοί on line επικοινωνίας είναι οι: www.supply-chain.gr και www.logistics-management.gr


Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO