Ημερίδα: «Συνδυασμένες Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα: Έρευνα και Σύγχρονες Πρακτικές» -Σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ,-Μάρτιος 2010

Συνδυασμένες Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα

Έρευνα και Σύγχρονες Πρακτικές

Τo αύριο των συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας από την Ελληνική Εταιρεία Logistics

 Οι συνδυασμένες μεταφορές κάτω από το πρίσμα μιας ανοικτής πανευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής διάχυσης της πληροφορίας μέσα από τη χρήση προηγμένων συστημάτων διαχείρισης.

 Με την παρουσία πολλών φορέων της επιχειρηματικής, πολιτικής και επιστημονικής κοινότητας των logistics πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Συνδυασμένες Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα: Έρευνα και Σύγχρονες Πρακτικές», με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. 

Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, κος Σωτήρης Τριχάς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταφορών, καθ. κος Γιώργος Γιαννόπουλος.

 Η ημερίδα ήταν χωρισμένη σε τρεις ενότητες:

  • Προς μια ενιαία αρχιτεκτονική ανταλλαγής πληροφοριών στις εμπορευματικές μεταφορές: Οι προτάσεις Freightwise, με συντονιστή τον κ. Απόστολο Μπιζάκη, Διευθύνων Σύμβουλο TREDIT SA,
  • Συνδυασμένες Μεταφορές και υπηρεσίες Logistics στην Ελλάδα, το Master Plan της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, με συντονίστρια την κα Ειρήνη Γκιάλα, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics,
  • Εφαρμογές τεχνολογικών λύσεων στις διατροπικές μεταφορές, με συντονιστή τον κο Διονύση Γρηγορόπουλο, Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

 Στελέχη της αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας τις προτάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συνεισφέρουν στη σωστή διαχείριση και ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της εφαρμογής ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης (Master Plan in Logistics), όπως αυτό που έχει δημιουργήσει και καταθέσει η Ελληνική Εταιρεία Logistics στα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να επέλθει άνοδος της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας με τη βοήθεια των logistics. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν τα αποτελέσματα του Freightwise το οποίο ανήκει στο 6ο Πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ως αντικείμενο τον καθορισμό ενός ευρύτερου πλαισίου για την ανταλλαγή της πληροφορίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στις συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές με τελικό σκοπό την αποτελεσματική διαχείρισή τους. 

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κκ: Γιώργος Τσούκος, Υπεύθυνος Τομέα Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Εφαρμογών TREDIT SA, Στέλιος Αρχοντάκης, Υπεύθυνος Σιδηροδρομικών Μεταφορών ΠΡΟΟΔΟΣ Α.Ε./ Kuhne + Nagel, Χρήστος Παπαδόπουλος, Τμήμα Πληροφορικής ΟΛΘ ΑΕ, Α. Σιώρης, Διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Κων.Κιαπέκος, Εμπορικός Διευθυντής DB SCHENKER, Γιάννης Σιαμάς Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, Απόστολος Μπιζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος TREDIT S.A., Κων/νος Αντωνίου, Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ. ΣΕΣ, Ιωάννης Τυρινόπουλος, ερευνητής Ι.ΜΕΤ. – ITS Hellas.

 Υπεύθυνη για το συντονισμό της ημερίδας ήταν η εταιρεία Tredit.

Χορηγός της ημερίδας ήταν η εταιρεία Metron Logistics.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: Car & truck, Cargo Plus, Logistics & Management, Supply Chain,  www.supply-chain.gr.

Μέγας υποστηρικτής των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics είναι η εταιρεία Jungheinrich.

Πρακτικά Ημερίδας – Ομιλίες Εισηγητών

Καθ. Γ.Γιαννόπουλος – ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ

Σωτ. Τριχάς – Πρόεδρος  ΕΕL

Γ. Τσούκος (a) – TREDIT AE

Γ.Τσούκος (b) – TREDIT AE

Στ. Αρχοντάκης – Πρόοδος/KUEHNE + NAGEL

Χρ. Παπαδόπουλος – ΟΛΘ ΑΕ

Α.Σιώρης – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Κ.Κιαπέκος – DB SCHENKER AE

Ι.Σιαμάς – Αντιπρόεδρος ΠΕΕΔ

Απ.Μπιζάκης – TREDIT AE

Κ.Αντωνίου – Ειδ.Γραμματέας ΔΣ Σ.Ε.Σ

Ι.Τυρινόπουλος – ΙΜΕΤ

 

 

 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO