Ημερίδα/Road Show: «Μεσσηνία- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα & η Πράξη», Καλαμάτα–Ιούλιος 2011

ΤΟ ROAD SHOW ΤΗΣ ΕΕL ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα logistics στην Περιφέρεια με επίκεντρο τη Μεσσηνία

Η σημασία των logistics στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιφέρειας της Πελοποννήσου κυριάρχησαν στο Road Show της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εσπερίδας με θέμα: «Μεσσηνία- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη» την οποία συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στις 4 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ηλεκτρονική εφημερίδα Eleftheria OnLine, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, κ. Σωτήρης Τριχάς, παρουσίασε το Master Plan των Εμπορευματικών Μεταφορών και των Logistics τονίζοντας πως οι ευκαιρίες που γεννιούνται πανελλαδικά είναι τεράστιες. Με τις κατάλληλες υποδομές τόσο οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, όσο και νέες, μπορούν να επωφεληθούν στο έπακρο από τα σωστά οργανωμένα logistics. Σε όλες τους κλάδους, τα logistics συνδράμουν στον περιορισμό του κόστους, στην αρτιότητα της παράδοσης των προϊόντων, αλλά και στην τελική ανάπτυξη των μεγεθών.

Οι κεντρικές ενότητες της Εσπερίδας που παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, στελέχη και φίλους των logistics ήταν: Τα logistics στην Πράξη, Συνδυασμένες Μεταφορές – Εμπορευματικά Κέντρα, Εξωστρέφεια – Τεχνολογίες Αιχμής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ:  Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κα Ντίντα Παναγιώτα καθώς και ο πρόεδρος ΣΥΝΔΔΕ&L κος Βασίλης Μπαρμπαγιάννης οι οποίοι χαιρέτησαν τις εργασίες της Εσπερίδας ενώ χαιρετισμό απέστειλε κι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Θεοχάρης Τσιόκας.

Συντονιστική Επιτροπή ήταν οι κκ. Φώτης Δαούσης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών EEL – Logistics Director Ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ, Διονύσης Γρηγορόπουλος, Μέλος ΔΣ EEL – Διευθύνων Σύμβουλος LOGISTICS WAY AE, Κυριάκος Σπανογιάννης, Μέλος ΔΣ EEL – Διευθυντής Logistics FASHION LOGISTICS A.E. – ΟΜΙΛΟΣ SPRIDER STORES και Ευάγγελος Σόφρωνας, KCVB Καλαμάτας (Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων & Θεματικού Τουρισμού).

Μέγας Υποστηρικτής των δράσεων της EEL είναι η εταιρεία JUNGHEINRICH.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: DB SCHENKER AE, MEDFRIGO AE και METRON LOGISTICS AE, καθώς και οι: ΣΥΝΔΔΕ&L, ΠΕΕΔ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: ΚΕΡΔΟΣ, SUPPLY CHAIN & LOGISTICS, Cargo Plus, LOGISTICS & MANAGEMENT, www.fmvoice.gr και η ηλεκτρονική εφημερίδα Εleftheria on line.

Ομιλίες Εσπερίδας

Έναρξη εργασιών Εσπερίδας – Καλοσώρισμα: Γιώργος ΚαραμπάτοςΠρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Χαιρετισμός κου  Θεοχάρη Τσιόκα –  Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Χαιρετισμός κου Σωτήρη Τριχά – Προέδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics/Cargo Director Goldair Handling AE: «Εφαρμογή του Master Plan στην Πελοπόννησο»

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Τα Logistics στην πράξη

«Τα Logistics συμμετέχουν στην βελτίωση κόστους και όχι μόνο», Βίκυ Τσακλάνου, Εμπορική Διευθύντρια MAVE Logistics AE

Case study: «Διαχείριση ξηρών σύκων στον συνεταιρισμό της ΣΥΚΙΚΗ», Βασίλης Ζεϊμπέκης, Λέκτορας (ΠΔ 407/80) Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Η διαδικασία Cross Docking σε νωπά προϊόντα», Σωτήρης Μαρινάκης, Logistics Director MEDFRIGO AE 

ENOTHTA 2: Συνδυασμένες Μεταφορές – Εμπορευματικά Κέντρα

«Προσφέροντας λύσεις στην Εφοδιαστική Αλυσίδα του επιχειρηματικού κόσμου της  Μεσσηνίας»,        Κώστας Κιαπέκος, Εμπορικός Διευθυντής DB SCHENKER AE

«Διερεύνηση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας  μιας νέας θαλάσσιας  μεταφορικής υπηρεσίας μεταξύ του λιμένος Καλαμάτας και λιμένων της ΒΑ Αφρικής», Μ. Κάπρος

« Master Plan Λιμένος Καλαμάτας», Χ.Αντωνόπουλος, Dr Πολιτικός Μηχανικός ΜARNET Α.Τ.Ε 

ENOTHTA 3: Εξωστρέφεια – Τεχνολογίες αιχμής

«RFID στην πράξη: καινοτόμος διαχείριση αποθήκης», Βασίλης Ντάκουρης, Γενικός Διευθυντής ALARMS SYSTEMS

«Τεχνολογία Διαδικτυακών Εκθέσεων – Η πρόταση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας», Ευάγγελος Σωφρονάς, KCVB Καλαμάτας

«Συμβουλεύομαι και Πουλάω Ηλεκτρονικά, μέσω των νέων Επιμελητηριακών Υπηρεσιών», Β. Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Knowledge Broadband Services A.E.

Χαιρετισμοί επισήμων

Παναγιώτα Ντίντα, Αντιδήμαρχος Δήμου Καλαμάτας

Βασίλης Μπαρμπαγιάννης, Πρόεδρος  Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L)

 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO