H EEL ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΑΓΓΑΗ

shangai

Η EEL ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ LOGISTICIAN

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας συνάντηση μεταξύ αντιπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δ. Σαγκάης με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

 

shangaiΣτο πλαίσιο της επίσκεψης της πενταμελούς Κινέζικης αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Jiang Yixin στην Ελληνική Εταιρεία Logistics, τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χαρτογράφηση της Ελληνικής αγοράς Logistics, οι ιδιαιτερότητες που καθιστούν την χώρα μας ως την ευνοϊκότερη διαμετακομιστική πύλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και η ανάγκη σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Ειρήνη Χάδιαρη Γκιάλα, Αντιπρόεδρος Διοικητικού του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, «Η ανάπτυξη της Ελλάδας στις μέρες μας είναι επιτακτική ανάγκη. Όλοι οι κλάδοι που συνεισφέρουν ουσιαστικά στο ΑΕΠ της χώρας μας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, να διευρύνουν τις επαφές τους, και εκτός Ευρώπης, με στόχο πάντα τη δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης. Με αυτή την προοπτική καλωσορίζουμε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στα Logistics ώστε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διαλόγου για περαιτέρω συνεργασίες».

Ο κ. Φώτης Δαούσης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics ανάφερε, «Το παράδειγμα ενός παγκόσμιου κέντρου των Logistics όπως είναι το λιμάνι της Σαγκάης, καταδεικνύει ότι με θέληση, σωστή οργάνωση & εκσυγχρονισμένες υποδομές η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο ολόκληρης της Ευρώπης αλλά και να λάβει την θέση που της ανήκει στην διεθνή σκακιέρα της εφοδιαστικής αγοράς. Η παρούσα δυσχερής οικονομική συγκυρία επιτάσσει να ξεπεραστούν όλα όσα μας κρατούν αυτά τα χρόνια πίσω από τις εξελίξεις. Η Ελληνική Εταιρεία Logistics, μέσα από το Master Plan, έχει δείξει τον τρόπο».

Από την πλευρά του  ο κ.  Jiang Yixin, Αντιπρόεδρος του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δ. Σαγκάης, επισήμανε τη θέληση να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες εμβάθυνσης των σχέσεων και από τις δυο πλευρές και εξέφρασε τις ευχαριστίες της αντιπροσωπείας για την ενδιαφέρουσα συνάντηση, προσκάλεσε δε την Ελληνική Εταιρεία Logistics στη Σαγκάη για διεύρυνση των επαφών.shangai2

Κλείνοντας, οι Αντιπρόεδροι EEL κα Ειρήνη Χάδιαρη Γκιάλα και κ. Φώτης Δαούσης εξέφρασαν την βούλησή τους στην Κινεζική Λιμενική Αντιπροσωπεία για τη δημιουργία ανοικτού διαύλου αμφίπλευρης επικοινωνίας με στόχο πάντα την ανάπτυξη των Logistics.

Εκτός από την Ελληνική Εταιρεία Logistics η πενταμελής αντιπροσωπεία του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δ. Σαγκάης, παρουσία εκπροσώπων της ΓενικήςΓραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Θάνο Πάλλη, εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, και  τη Διεθνή Ναυτική Ένωση.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO