Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MASTER PLAN ΤΗΣ EEL

Η πρόκληση για μια οικονομικά εύρωστη Ελλάδα μέσα από το Master Plan

 της Ελληνικής Εταιρείας Logistics

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2012 από την Ελληνική Εταιρεία Logistics η ημερίδα: «Ήπειρος- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, του ITS HELLAS (Intelligent Transport Systems) και της ΠΕΕΔ (Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς).Κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Ιωάννης Καραμπίνας-Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Στέφανος Ζέρβας-Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ιωαννιτών και Δημήτρης Δημητρίου-Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. 

Επιχειρηματίες της περιφέρειας της Ηπείρου, καθώς και στελέχη εταιρειών της εφοδιαστικής αλυσίδας, της βιομηχανίας και των ασφαλειών έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Road Show της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για την ανάδειξη του ρόλου των logistics στην οικονομία και στην επιχειρηματική ανάπτυξη της Ηπείρου. Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων βρέθηκε η οικονομική κρίση, η μείωση  των επενδυτικών δαπανών, η κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού των επισφαλειών, αλλά κι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για όλη την Ευρώπη. 

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η Ελληνική Εταιρεία Logistics παρουσίασε συγκεκριμένους στόχους: Την ενίσχυση της αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας και τη «μεταμόρφωση» της Ελλάδας σε ένα διαμετακομιστικό κόμβο για όλη τη νοτιοαναλοτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται:

–  η χάραξη ενός χωροταξικού χάρτη πανελλαδικά,

–  η αποσαφήνιση των περιοχών logistics,

–  η δημιουργία κέντρων εφοδιαστικής αλυσίδας,

–  η ανάπτυξη υποδομών για τη βελτιστοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών,

–  η αποφυγή των περιττών μεταφορών – διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Στο Forum Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics έγινε σαφές ότι η Ήπειρος μπορεί να παίξει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τόσο λόγω του κομβικού της σημείου, μεταξύ της χώρας μας, των υπολοίπων Βαλκανικών κρατών και της Ιταλίας, όσο και λόγω των επιχειρήσεων που συνεχώς αναπτύσσονται στην περιοχή. 

Συντονιστική Επιτροπή της διοργάνωσης ήταν οι κκ. Χρήστος Μήτσης, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών της EEL, Εμπορικός Διευθυντής Doka Hellas AE, Γιάννης Αλούπης, Μέλος ΔΣ της EEL, Διευθυντής Logistics, Chipita AE και Αλέξης Αλεξίου, Μέλος ΔΣ της EEL, Logistics Manager Alpha Grissin AE. 

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία PTL – Papageorgiou Transport Logistics. 

Χορηγοί ήταν οι: GS1 Association Greece, Greenwoods Insurance Brokers, Mantis και Metron Logistics. 

Μέγας Υποστηρικτής των δράσεων της EEL είναι η εταιρεία JUNGHEINRICH. 

Xορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: Κέρδος, Supply Chain & Logistics, Cargo Plus, Logistics & Management, FM Voice, Next Deal, Πρωινά Νέα, Ανεξάρτητος, Ελευθερία, Ενημέρωση, Epirus on line οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Πρώτο κανάλι 9,54, NRG Radio 101.5 και το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ITV IΩΑΝΝΙΝΑ TV.

Χορηγός δημιουργικού ήταν η Omind Creatives

Χορηγός ραδιοφωνικού σποτ ήταν η FM Voice

Χορηγός τηλεοπτικού σποτ ήταν το Next Deal

FORUM.BROCHURE

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO