17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LOGISTICS_12.11.2013

INNOVATIVE SUPPLY CHAINS – THINK CLUSTERS

Ο Δρ. Μιχάλης Μπουρλάκης  Keynotespeaker στο 17o Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics που πραγματοποιείται στις 28 & 29 Νοεμβρίου στο ΝΟΕ και τα VillageCinemasTheMallAthens

Αθήνα,  12 Νοεμβρίου 2013– Ο Δρ. Μιχάλης Μπουρλάκης θα είναι ένας εκ των Key Note Speakers του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου. Είναι Καθηγητής Logistics & Supply Chain Management, Επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Supply Chain του Πανεπιστημίου του Granfield. Ο Δρ. Μπουρλάκης είναι ειδικός σε θέματα Logistics και Eφοδιαστικής Aλυσίδας με εξειδίκευση σε food και retail supply chains.  Σε αναγνώριση αυτής της εξειδίκευσης ο Δρ. Μπουρλάκης είναι μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Chartered Institute of Logistics and Transport (Logistics Research Network). Το έργο του Μιχάλη Μπουρλάκη στον τομέα της διαχείρισης της  αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων θεωρείται εξαιρετικό σε διεθνές επίπεδο κι ως εκ τούτου έχει γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέμα της ομιλίας του θα είναι το Omni Channel, το οποίο αποτελεί μια σημαντική καινοτομία αναφορικά με τις συνέργειες και ωφέλειες στην επιχειρησιακή λειτουργία.

Νέα μορφή για το συνέδριο της ΕΕL

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics έχει φέτος διαφορετικό ύφος. Ξεκινά στις 28 Νοεμβρίου στο ΝΟΕ, με την παράθεση επίσημου δείπνου για όλους τους συνέδρους, και συνεχίζεται την επόμενη στα Village Cinemas-The Mall Athens όπου θα διεξαχθούν οι κεντρικές εργασίες του συνεδρίου.

Στο φετινό συνέδριο θα παρουσιαστούν σημαντικά Case Studies από τη ναυτιλία, τον αγροτικό τομέα και το περιβάλλον που θα αποτελέσουν το κυρίως σώμα του συνεδρίου, το οποίο χωρίζεται σε 4 κεντρικές θεματικές ενότητες.

Στρατηγική και Συνέργειες

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο λειτουργίας των σύγχρονων επιχειρήσεων είναι μπροστά μας. Ποιο είναι αυτό και ποιος ο ρόλος των clusters;  Στην πρώτη συνεδριακή ενότητα θα διερευνηθούν όλες οι προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας τόσο μέσα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, όσο και μέσα από τη συμμετοχή στα δίκτυα.

Ναυτιλία & logistics

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ο διαμετακομιστικός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το όραμα που προωθεί εδώ και αρκετά χρόνια η Ελληνική Εταιρεία Logistics υλοποιείται με σταθερά βήματα. Τα ευρωπαϊκά φορτία έχουν ξεκινήσει να εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω την ελληνικών λιμανιών και στη συνέχεια, με πολυτροπικά μέσα μεταφοράς, προωθούνται στον επόμενο προορισμό.

Στο συγκεκριμένο πάνελ θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, οι απαραίτητες υποδομές, καθώς και τα κίνητρα για τη δημιουργία clusters ώστε να γίνει πλήρης και βέλτιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων ανάπτυξης που παρέχει ένας διαμετακομιστικός κόμβος.

Agro-Logistics

Η αύξηση των αγροτικών εξαγωγών τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια πολλών Ελληνικών επιχειρήσεων και στην τόνωση της εθνικής οικονομίας. Ο σχεδιασμός μιας άρτιας εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ο σημαντικότερος κρίκος μεταξύ παραγωγών και τελικών καταναλωτών. Σε αυτή την ενότητα παρουσιάζονται βέλτιστες πρακτικές ελληνικών clusters και συνεταιρισμών εμπορίας και διανομής αγροτικών προϊόντων με έμφαση στις διαδικασίες logistics.

Καινοτομία & Περιβάλλον

Η καινοτομία κι η αειφορία (sustainability) επηρεάζουν αποφασιστικά τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των logistics και των μεταφορών. Οι νέες τάσεις ανάπτυξης logistics εφαρμογών σε περιβάλλον cloud computing, καθώς και οι συνέργειες εταιριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος και την αναδιοργνάνωση των επιχειρηματικών τους διαδικασιών έτσι ώστε να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, θα συνθέσουν την θεματολογία της τελευταίας ενότητας του συνεδρίου.

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics ξεκινά σε λίγες ημέρες τις εργασίες του με θέμα τα Clusters, το κύριο όχημα ανάπτυξης της Ευρώπης του 2020. Στόχος, οι οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών να είναι ανταγωνιστικές, βιώσιμες με υψηλά επίπεδα απασχόλησης και παραγωγικότητας.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο http://www.17opanellinio-synedrio-logistics.gr/

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Ανάπτυξής & Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου.

Μέγας Υποστηρικτής των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics &

Χάλκινος Χορηγός του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Logistics είναι η SARMED

Χορηγοί Επικοινωνίας του συνεδρίου είναι οι:

Εφημερίδες: Καθημερινή και Κέρδος

Περιοδικά: RetailToday, ComToday, TodayBusiness

Ειδικός Τύπος: Cargo Plus, Logistics & Management, Supply Chain & Logistics

Ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης: Eyro2day.gr, Metafores Press.gr, Supply Chain.gr

 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO