20 ΧΡΟΝΙΑ EEL

 

 Ελληνική Εταιρεία Logistics

20 Χρόνια δράσεων και συνεισφοράς

στην Ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα

 

Με τη συμμετοχή 200 και πλέον μελών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics εορτάστηκαν τα 20 χρόνια του Οργανισμού των ελλήνων Logisticians σε μια μεγαλοπρεπή και ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά.

Η Αντιπρόεδρος Διοικητικού κα Ειρήνη Χάδιαρη Γκιάλα, ήταν η οικοδεσπότης της εκδήλωσης, κατά την έναρξη της οποίας ανέφερε, «1994-2014: 20 χρόνια μιας ιστορίας που ξεκίνησε σαν όραμα και έγινε πραγματικότητα με δράσεις και έργο χάρις στην αγάπη κάποιων ανθρώπων που κρατάει μέχρι σήμερα».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Σωτήρης Τριχάς κατά το χαιρετισμό του ανέφερε «Όταν πρωτοήρθα στην Eλληνική Eταιρεία Logistics, το 1997 ως απλό μέλος, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε κάποια μέρα που θα συμμετείχα στην εκπροσώπηση ενός ολόκληρου κλάδου απέναντι στην κυβέρνηση και σε φορείς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κορύφωση όλων των δράσεων ήταν η ψήφιση του νόμου για την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα και η διαμόρφωση συγκεκριμένης Εθνικής Στρατηγικής, τα οποία στηρίχθηκαν κατά βάση στο δικό μας Master Plan».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο κ. Ευάγγελος Αγγελετόπουλος, εμπνευστής και ένας εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο η ιδέα του για τη δημιουργία ενός επιστημονικού σωματείου σχετικά με τη μοντέρνα επιστήμη της εφοδιαστικής αλυσίδας πήρε σάρκα και οστά.

Χαιρετισμό απηύθυνε κι ο κ. HansPeterHadorn, Πρόεδρος του EFIP (European Federation of Inland Ports), ο οποίος παραβρέθηκε στη μεγάλη βραδιά των ελληνικών logistics τιμώντας τα 20 χρόνια του μεγάλου αυτού Οργανισμού. 

Στη γιορτή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics συμμετείχαν εκτός άλλων, εκπρόσωποι φορέων και ο τ. Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μετά από σύντομο χαιρετισμό απένειμε τιμητικές πλακέτες στους διατελέσαντες Προέδρους ΔΣ που παραβρέθηκαν στη μεγάλη βραδιά των Logistics. Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι Πρόεδροι κκ. Βαγγέλης Αγγελετόπουλος, Ιωάννης Κονταράτος, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και Σωτήρης Τριχάς ευχαρίστησαν την οικογένεια της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για τη μεγάλη αυτή τιμή.

Ακολούθως οι Πρόεδροι της ΕΕL βράβευσαν για τη συνεισφορά τους, τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕL, καθώς επίσης τους Αντιπροέδρους και μέλη των μέχρι σήμερα Διοικητικών Συμβουλίων.

Η τιμητική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απονομή πλακετών στους χορηγούς για την πολύτιμη και έμπρακτη υποστήριξή τους στην επιτυχή διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης.

Στη συνέχεια έγινε η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 3ης Πανελλήνιας Έρευνας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα στη χώρα μας, που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Logistics σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και του ΣΕΒ. Η παρουσίαση έγινε από τον Δρ. Βασίλη Ζεϊμπέκη, Μέλος ΔΣ της ΕEL, ο οποίος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση καθώς και τις μελλοντικές τάσεις (2014-2020).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέχει την 44η θέση στην παγκόσμια αγορά logistics  σύμφωνα με τον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας (LPI) αλλά υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης. Σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει τη σημασία του κλάδου  αποτελεί το γεγονός ότι το ποσοστό συνεισφοράς των logistics στο ΑΕΠ της Ελλάδας, ανέρχεται στο 10,8%.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εταιρίες του κλάδου τα επόμενα χρόνια θα επικεντρωθούν στη δημιουργία συνεργειών για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της εξυπηρέτησης των πελατών. Παράλληλα θα εστιάσουν σε φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές (υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος) καθώς και σε αναδυόμενες τεχνολογίες (cloud computing, big data analysis) για την περαίτερω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παράθεση επίσημου δείπνου, ενώ όσοι παραβρέθηκαν έλαβαν την πολυτελή επετειακή έκδοση «20 Χρόνια Ελληνική Εταιρεία Logistics» στην οποία περιλαμβάνεται η ιστορία της EEL μέσα από τις διηγήσεις των ανθρώπων που διετέλεσαν Πρόεδροι του Οργανισμού από τη γέννησή του το 1992, μέχρι σήμερα.

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: Cosco, Jungheinrich, Medfrigo, Metron Logistics, Orphee Beinoglou, ΤΟΥΟΤΑ Μaterial Ηandling, ΠΑΕΓΑΕ.

Αργυροί Χορηγοί ήταν οι: DB SCHENCER, EY, Goldair Cargo, Hartsas, Medlog, PTL, SAP, Sarmed, Synergy, Transcombi Express, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ ΑΕ).

Χορηγοί Επικοινωνίας: Star Κεντρικής Ελλάδας, Καθημερινή, Logistics n Management, Retail Business, Businessnews.gr, Metaforespress.gr, Supply-Chain.gr, Σοφοκλέουςin.gr.

 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO