4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EEL & ΤΟ ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας  Logistics,

Στις 19 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε η 4η Πανελλήνια Έρευνα για την καταγραφή του ποσοστού που κατέχει η Εφοδιαστική Αλυσίδα στο ΑΕΠ της χώρας μας, η οποία τιτλοφορείται: «Πανελλήνια Έρευνα για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των μελλοντικών τάσεων στον τομέα της εφοδιαστικής». Η έρευνα  διενεργείται από την Ελληνική Εταιρεία Logistics σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής & Λειτουργιών του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επικεφαλής τους κκ. Καθηγητή Ι. Μίνη και Επικ. Καθηγητή Β. Ζεϊμπέκη.

Η  4η Πανελλήνια Έρευνα αποτελεί συνέχεια της 3ης Πανελλήνιας έρευνας η οποία παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2014 και ανέδειξε πως η Εφοδιαστική Αλυσίδα κατέχει το 10,8 % στο ΑΕΠ της Ελλάδας θέτοντας τον συγκεκριμένο τομέα στη δεύτερη θέση της ανάπτυξης της χώρας μετά τον τουρισμό. Η έρευνα αυτή αποτέλεσε βασικό εργαλείο για όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν έκτοτε, ενώ μέσα από την επίμονη, επίπονη και διαρκή προσπάθεια των μελών των διοικητικών συμβουλίων και των ανθρώπων που πλαισιώνουν την EEL έφτασε στα χέρια όλων των συναρμόδιων Υπουργείων κι έγινε κεντρικό αφήγημα των τελευταίων κυβερνήσεων για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία 8 χρόνια.

H 4η Πανελλήνια Έρευνα για τον τομέα της Εφοδιαστικής περιλαμβάνει την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και των μελλοντικών τάσεων εστιάζοντας στα κάτωθι:

  • Τα logistics σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο
  • Η συνεισφορά του τομέα των logistics στο ΑΕΠ της Ελλάδας
  • Εμπορευματικές μεταφορές
  • Αποθήκευση
  • Υφιστάμενη κατάσταση ελληνικών logistics: Η άποψη του κλάδου
  • Μελλοντικές τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές των ελληνικών logistics.

Τα αποτελέσματα της 4ης Πανελλήνιας έρευνας θα παρουσιαστούν στις 29 Νοεμβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο, σε επίσημη εκδήλωση που θα προηγηθεί του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου, παρουσία καλεσμένων από 7 χώρες της Ευρώπης, εκπροσώπων της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών, (UNECE), αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι διαθέσιμα ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη  της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού. 

 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO