Σύναψη Στρατηγικής Συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορ. Ελλάδας με το CSCMP

Αθήνα, Μάιος 2008- Μια σημαντική στρατηγική συνεργασία υπεγράφη μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL), της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδας και του Οργανισμού Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP) των Ηνωμένων Πολιτειών, του μεγαλύτερου Συνδέσμου των επαγγελματιών Logistics στον κόσμο.

 

Μέσα στα πλαίσια των ενεργειών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για δικτύωση σε παγκόσμιο επίπεδο και προώθηση της χώρα μας ως διαμετακομιστικού κόμβου υπεγράφη η εν λόγω Στρατηγική Συνεργασία με κύριους σκοπούς:

Παγκόσμια δικτύωση του Ελληνικού Logistics επιχειρείν,

Κοινή ανάπτυξη ερευνών και στατιστικών αναλύσεων για την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας,

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πραγματοποίηση benchmarking ερευνών,

Ανάπτυξη μαθημάτων για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης των στελεχών της εφοδιαστικής αλυσίδας σε Ηλεκτρονικό περιβάλλον,

Προσφορά στα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Logistics μιας ακόμα συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη για την προσωπική κατάρτιση και την επαγγελματική εξέλιξη.

 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Λειτουργιών του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, κ. Φώτης Δαούσης, «Μέσα από τη συνεργασία αυτή στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη θέση του Έλληνα Logistician στην επιχείρηση, προσφέροντάς του πρόσβαση σε πληροφορίες χρήσιμες στην επαγγελματική του δραστηριότητα και εξέλιξη.».

 

“Είμαστε συντροφιά με τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματιών για τα logistics και τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα οφέλη για τα μέλη μας τόσο σε σχέση με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, όσο και δυνατότητες συνεχούς επιμόρφωσης είναι τεράστιας σημασίας» σχολίασε ο Καθηγητής Ελευθέριος Ιακώβου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Βορείου Ελλάδος.

 

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του CSCMP, κ. Rick Blasgen ανάφερε, «Αυτή η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στα μέλη των δύο οργανισμών αυξάνοντας τις γνώσεις αμφίπλευρα για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Τo CSCMP θα δώσει στα μέλη της ΕΕL μια διαφορετική οπτική για τη διαχείριση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και η ΕΕL θα εμπλουτίσει με περαιτέρω γνώση τα μέλη του CSCMP αναφορικά με την ελληνική αγορά logistics και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του CSCMP.

 

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics είναι το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και παράλληλα ο μοναδικός επίσημος φορέας για την προώθηση της επιστήμης των Logistics στην χώρα μας. Αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 500 μέλη επαγγελματίες και στελέχη Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Σκοπός της ΕΕL είναι η ανάδειξη του Έλληνα Logistician στο επίκεντρο της Ελληνικής Επιχείρησης και Οικονομίας, αλλά και η ανάδειξη της χώρας μας σε ουσιαστικό κόμβο Logistics και διαμετακόμισης των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

 

 

 

Λίγα λόγια για το CSCMP

Με έδρα το Ιλλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το CSCMP ιδρύθηκε το 1963 κι είναι ο διαπρεπής παγκόσμιος οργανισμός των επαγγελματιών του χώρου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αριθμεί πάνω από 9.000 μέλη σε 67 χώρες του κόσμου. Στόχος του οργανισμού είναι η έρευνα, η γνώση, η εκπαίδευση, η δικτύωση κι οι ευκαιρίες εργασίας στους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.cscmp.org


Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO