11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics: «Synergies in Supply Chains»(15-16 Νοεμβρίου 2007 – Ζάππειο Μέγαρο)

Ισχυρά Logistics Μέσα από Συνέργιες στις Εφοδιαστικές Αλυσίδες

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2007 – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics,με τίτλο «SYNERGIESINSUPPLYCHAINS», υπό τις αιγίδες των Υπουργείων Ανάπτυξης,Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Μεταφορών & Επικοινωνιών, καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

 

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Διονύσης Νικολάου.Ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανακοίνωσε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας η οποία στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για δημιουργία Γενικής Γραμματείας Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Σκοπός της θα είναι η ευέλικτη κι αποτελεσματική επίλυση των θεμάτων του κλάδου.

Παράλληλα, ο Υπουργός υποστήριξε την πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για την ίδρυση Οργανισμού Προώθησης Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας στα πρότυπα του ΟΠΕ με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας ως διαμετακομιστικού κόμβου των Βαλκανίων. Για τον συγκεκριμένο Οργανισμό έχει ήδη κατοχυρωθεί η ονομασίαwww.logisticsingreece.gr απ’ όπου θα προβάλλεται η χώρα μας διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε η συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics με το ILME για το πρώτο πιστοποιητικό στα Logistics το οποίο και φέρνει στην Ελλάδα το ECBL (EUROPEANCERTIFICATEFORBUSINESSLOGISTICS).

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου η Ελληνική Εταιρεία Logistics ανακοίνωσε τη νέα της πρωτοβουλία για ηλεκτρονική διασύνδεση Πανεπιστημίων, που παρέχουν πτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, με εταιρείες του χώρου των Logistics μέσω του ιστοχώρου www.careersinlogistics.gr που ετοιμάζει το Σωματείο.

Φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας Πανελλήνια Έρευνα για Μέτρηση του Κλάδου των Logisticsτα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο και μοιράστηκαν σε όλους τους Συνέδρους. Στην πρωτοπόρο αυτή έρευνα καταγράφηκαν όλα εκείνα τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μπορεί να διαμορφωθεί Εθνική Στρατηγική Logistics. Και αυτό χάρη σε μια ακόμα πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Στο 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics συμμετείχαν προσωπικότητες της διεθνούς «σκηνής» των logistics όπως ο EdwardG. Huller, Πρόεδρος του ΔΣ του CouncilofSupplyChainManagementProfessionals (CSCMP) ΗΠΑ, ο DirkTHooft, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του HollandInternationalDistributionCounsil (H.I.D.C.) Ολλανδία, ο PeterStamatopoulos, CommanderSupplyCorpsUSNavy ΗΠΑ και ο GeorgeSolomonides, AreaManager Ελλάδος και Κύπρου, MultinationalLogisticsServicesLtd.

Το σημαντικό αυτό θεσμό των logistics στην Ελλάδα παρακολούθησαν περισσότερα από 400 στελέχη του χώρου των logistics, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η συμμετοχή μεγάλου αριθμού σπουδαστών. Το φετινό συνέδριο στηριγμένο στις «Συνέργιες στις Εφοδιαστικές Αλυσίδες» είχε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ομιλητών αλλά και θεματολογίας η οποία στηρίχθηκε όχι μόνο πάνω στο τι είναι τα logistics, αλλά κυρίως σε νέα εργαλεία που μπορούν να μεταμορφώσουν τη χώρα μας σε έναν ισχυρό κρίκο της Παγκόσμιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το εκθεσιακό μέρος του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics στο οποίο συμμετείχαν με περίπτερο οι εταιρείες Athentis, Bovis, DCSDynamic, INTElectronics, Kardex, Optimum, Planning, UniqueCom, ο κλαδικός Τύπος SupplyChain & Logistics και Τεχνοεκδοτική και οι Εκδόσεις Κριτική.Μέγας Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η εταιρεία CustomisedTransportServices (CTS), Χρυσός Χορηγός η Jungheinrich, Αργυρός Χορηγός η Interclark, Χάλκινοι Χορηγοί οι εταιρείες Ι. Δριβάκος, GoldairCargo, Mantis, Superfast, MobileTechnology, ενώ χορηγήθηκαν τρεις υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα από το Κολλέγιο BCA.Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Ναυτεμπορική, το Ε-working, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ κι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO