20 ΧΡΟΝΙΑ EEL- ETΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2014

20 Χρόνια Ελληνική Εταιρεία Logistics

       2014 – Χρονιά Σταθμός για τον Ιστορικό Οργανισμό της

Ελληνικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας

 Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2014 – Με την παρουσίαση του επετειακού λογοτύπου των 20 ετών ξεκίνησε η Ετήσια Κοπή Πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της EEL, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πλήθος φίλων της εφοδιαστικής αλυσίδας στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι δράσεις της EEL για το 2014, οι οποίες είναι σαφώς προσανατολισμένες στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Οργανισμού και της Ελληνικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας εν γένει.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Σωτήρης Τριχάς, «Το 2014 είναι μια χρονιά σταθμός για τον Οργανισμό μας ο  οποίος κλείνει φέτος τα 20 χρόνια ιστορίας του. Αυτές τις 2 δεκαετίες έχουμε καταφέρει να κάνουμε γνωστά και απαραίτητα τα LOGISTICS στον κόσμο των επιχειρήσεων και κυρίως να τα αναδείξουμε ως έναν κλάδο που μπορεί να συνδράμει στην ενίσχυση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Οι δράσεις μας είναι αυτές που καθορίζουν την ύπαρξή μας για αυτό και παραμένουμε στις επάλξεις με στόχο πάντα την ενίσχυση του κλάδου και των μελών μας που αποτελούν τους σταθερούς και ουσιαστικούς αρωγούς μας».

Ελληνική Εταιρεία Logistics- o επιστημονικός εταίρος του κράτους για θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας

Για το 2014, η Ελληνική Εταιρεία Logistics θα συνεχίσει να εργάζεται αφιλοκερδώς ως επιστημονικός εταίρος της κυβέρνησης συμμετέχοντας στη Μόνιμη Επιτροπή Logistics, ενώ ξεκινά συνεργασία με την «Ομάδα Σχεδιασμού Προγράμματος» στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για τη διαμόρφωση και διατύπωση προτάσεων στρατηγικής και προτεραιοτήτων στον τομέα του εμπορίου εν’όψει της διαμόρφωσης των βασικών Κατευθύνσεων Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής της περιόδου 2014-2020. Παράλληλα, θα συμμετέχει στη νεοϊδρυθείσα Εθνική Επιτροπή Εμπλεκομένων Φορέων θαλασσίων & συνδυασμένων μεταφορών στο πλαίσιο του έργου FUTUREMED, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Διεθνής Παρουσία της EEL για την προβολή των Ελληνικών Logistics

Σε διεθνές επίπεδο η EEL, βρίσκεται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΣΕΒ, καθώς και με εταιρείες του χώρου για συμμετοχή στην έκθεση CeMAT 2014 που πραγματοποιείται το Μάιο στο Αννόβερο της Γερμανίας. Ως επίσημος επιστημονικός φορέας, η EEL θα μπορέσει να εκπροσωπήσει τα Ελληνικά Logistics προβάλλοντας τη δυναμική τους σε χιλιάδες επισκεπτών, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του κλάδου να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους σε μια διεθνή έκθεση.

Με προσανατολισμό στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Το 2014 η EEL πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά από ενέργειες που θα ωφελήσουν όχι μόνο τα μέλη, αλλά την ελληνική επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, η EEL πρόκειται να εκπονήσει μια σημαντική έρευνα για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία του πρώτου Οδηγού Εταιρειών Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Ο ηλεκτρονικός οδηγός θα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για όσους επιθυμούν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις  εταιρείες Logistics της Ελλάδας και θα προσφέρεται δωρεάν στα Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Επίσης, ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό πόνημα θα αποτελέσει κι η δημιουργία Λευκώματος «Η Βίβλος των Logistics» το οποίο θα παρουσιαστεί στην μεγάλη επετειακή εορτή των 20 ετών που προγραμματίζει για το 2014 η Ελληνική Εταιρεία Logistics, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν προσωπικότητες που έχουν συνδράμει ουσιαστικά στην ανάδειξη της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Logistics η ενίσχυση των παροχών προς τα μέλη της, μέσω της κάρτας τους, αποτελεί μια ακόμα μεγάλη προσφορά για τους επαγγελματίες του κλάδου, ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Παράλληλα, μέσω του νέου ανανεωμένου Group της στο Linkedin η Ελληνική Εταιρεία  Logistics θα ενημερώνει τα μέλη της για όλες τις δράσεις τις, για τα νεότερα στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά κυρίως θα αναρτά όλες τις νέες θέσεις εργασίας που θα λαμβάνει στη βάση δεδομένων της από τις εταιρείες μέλη της ώστε να σταθεί ουσιαστικός αρωγός δίπλα στον Έλληνα Logistician.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και το 2014, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από ημερίδες, workshops και σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση της αγοράς για όλα τα νεότερα σχετικά με τον κλάδο, ενώ το επικαιροποιημένο Master Plan θα συνεχίσει τα Road Shows του, ανά την Ελλάδα.

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics, που κλείνει φέτος 20 χρόνια δράσεων, συνεχίζει να αποτελεί το βασικό επιστημονικό όργανο για την ανάδειξη των logistics στη χώρα μας, αριθμώντας 500 και πλέον μέλη. Βασικός της στόχος είναι η διαμόρφωση της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης με κεντρική στρατηγική την εξωστρέφεια των ελληνικών logistics.

Μέγας Υποστηρικτής των δράσεων της EEL είναι η εταιρεία Sarmed

Υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν τα ξενοδοχεία Chandris Hotels & Resorts.

Φωτογραφικό υλικό

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO