ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Τα Ελληνικά Logistics στο Επίκεντρο της Ανάπτυξης 

Aθήνα, 26 Μαρτίου 2015 – Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για το 2015 αλλά και ενημέρωσης της νέας κυβέρνησης για τη σημασία του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εθνική και παγκόσμια οικονομία, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Την Ελληνική Εταιρεία Logistics εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν, οι κκ. Μιχάλης Νικολακάκης, Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Σταθάκη και Έλλη Παπακοσμά, Σύμβουλος του Υπουργείου σε θέματα Μεταφορών.

Η συζήτηση έγινε σε μία ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα. Ο κ. Μ. Νικολακάκης ιδιαίτερα ενημερωμένος στα θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΕΕL.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • Η εφαρμογή του νόμου για την εφοδιαστική 4302/2014, καθώς και
  • Η υποστήριξη του Υπουργείου στις δράσεις της EEL, με κυρίαρχη την αιγίδα στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. M. Νικολακάκης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, είναι η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η προώθηση των σχετικών θεμάτων, με στόχο την ανάπτυξή της.

Από την πλευρά του ο κ. N. Ροδόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους πυλώνες ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας (υποδομές, κίνητρα, απλοποίηση διαδικασιών κτλ.), καθώς και στο Master Plan της EEL που αποτελεί τη βασική δομή του Ν4302. Επεσήμανε δε τον ρόλο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των logistics σημειώνοντας ότι η περιπόθητη ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας την ανεργία και επανεκκινώντας την παραγωγικότητα.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO