ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Πρόταση για δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας από την Ελληνική Εταιρεία Logistics

 Μια σημαντική πρόταση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας παρουσίασε για πρώτη φορά η Ελληνική Εταιρεία Logistics στο Forum «Capital Controls & Επιχειρείν» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ φορέων της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέκυψαν από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Νίκος Ροδόπουλος, «Η πανσπερμία υπηρεσιών σε διαφορετικά υπουργεία που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα δεν πρόκειται ποτέ να δώσει την πραγματική εικόνα της συμβολής κατά 11% στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Απαιτείται άμεσα η δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδα για ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα υποστηρίζει όλη την Εθνική Οικονομία».

Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα τόσο των ερευνών που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Εταιρεία Logistics αναφορικά με τη συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας, όσο και μέσα από τη δυναμική που παρουσιάζει η εφοδιαστική αλυσίδα.

Είναι σαφές πως η ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα απαιτεί νέες ανατρεπτικές διεξόδους που μπορούν να αποφέρουν άμεσα σημαντικά οφέλη δίνοντας άλλη «ρότα» στην οικονομική πορεία της χώρας, ώστε να σταματήσει να στηρίζεται στο δανεισμό για την επιβίωσή της. Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να προσφέρει λύση στην οικονομία μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη των υποδομών και την εκμετάλλευση της θέσης της Ελλάδας, ως κεντρικής πύλης εισόδου των διερχόμενων φορτίων προς την Ευρώπη.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO