ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΕL 12.06.2017: ΝΕΑ ADR ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017

Διαχείριση Επικίνδυνων Εμπορευμάτων από την ΕΕL

Νέα ADR 2017 τις προσεχείς ημέρες

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2017 – Σπρέι, αφροί ξυρίσματος, μανό, γκαζάκια και οινόπνευμα, είναι μερικά από τα επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν ευρέως στη ζωή μας. Η διαχείριση αυτών των υλικών,  από την παραγωγή τους μέχρι και τη διάθεσή τους στην αγορά, είναι μια δύσκολη αποστολή που απαιτεί εξειδίκευση. Λάθος χειρισμός τέτοιων προϊόντων κατά την αποθήκευση ή τη μεταφορά τους  μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, στο περιβάλλον και  στην ασφάλεια.

Αυτές τις εξειδικευμένες γνώσεις μεταλαμπάδευσαν οι εισηγητές της χθεσινής ημερίδας με τίτλο: «Διαχείριση επικίνδυνων εμπορευμάτων, αποθήκευση, συσκευασία, μεταφορές, νομοθεσία» στο κοινό της κατάμεστης αίθουσας του ΕΒΕΠ, με τη σφραγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Κατά την έναρξη της εσπερίδας χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Νικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ EEL, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data, Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΒΕΠ, Χρήστος Σερετίδης, Πρόεδρος ΠΣΣΑΜΕΕ και Μανώλης Βιτσαράς, Πρόεδρος ΣΥΝΔΕΕL.

Στο πρώτο μέρος της εσπερίδας δόθηκε έμφαση στην ευρωπαϊκή σύμβαση ADR που διέπει τις διεθνείς και εθνικές οδικές μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων και ό,τι αυτή συνεπάγεται σε υποχρεώσεις, αρμοδιότητες και ευθύνες. Έγινε ο διαχωρισμός των επικίνδυνων εμπορευμάτων ανά κατηγορία και παρουσιάστηκε η σήμανση που χαρακτηρίζει το καθένα απ’ αυτά.  Στη συνέχεια μεταφέρθηκε η εμπειρία διαχείρισης επικίνδυνων προϊόντων και  οι πρακτικές που εφαρμόζονται για την απρόσκοπτη και ασφαλή αποθήκευση και διακίνησή τους. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε και στην αναγκαιότητα της ύπαρξης συμβούλου ασφαλούς μεταφοράς επικίνδυνου φορτίου (ΣΑΜΕΕ),  την οποία επιβάλλει η νομοθεσία και σε ποιες περιπτώσεις εξαιρείται η παρουσία του. Τέλος, αναφέρθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη μικτή αποθήκευση επικίνδυνων χημικών.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης δόθηκαν πληροφορίες για τη χερσαία και τη θαλάσσια μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων, καθώς και για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των επικίνδυνων χημικών. Αναφορά έγινε στο σύστημα οδικής ασφάλειας και πως αυτό βοηθάει τις εταιρείες να εκμηδενίσουν τα οδικά ατυχήματα και να ελαττώσουν το λειτουργικό τους κόστος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι οποίοι αναφέρθηκαν αναλυτικά στη νομοθεσία που διέπει τα επικίνδυνα εμπορεύματα, τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, καθώς και τον επιμερισμό της ευθύνης στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Μίλησαν επίσης για την πιστοποίηση που οφείλουν να έχουν οι οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν επικίνδυνα προϊόντα και πως την αποκτούν, καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα οχήματα για τέτοιου είδους μεταφορές. Ανάμεσα στα άλλα, οι αρμόδιοι του υπουργείου έδωσαν και την είδηση ότι η ADR  2017 η οποία θα διέπει τις μεταφορές επικίνδυνων φορτίων για την επόμενη διετία αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κκ: Δρ. Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Σύμβουλος Φόρτωσης ADR/IMDG/IATA-DGR, Group Science, Κωνσταντίνος Σαρρής, Supply Chain Manager, Resoul, Φίλιππος Καλαμπόκης, DG Officer, Synergy, Παναγιώτης Δρούγκας, ΣΑΜΕΕ ADR/IMDG/IATA-DGR, 3S–Safety Service Science, Νικόλαος Μπάκας, Γενικός Διευθυντής, Quality & Safety, Ευδοκία Ευαγγελάτου, Προϊσταμένη Τμήματος Οδικής Ασφάλειας Μεταφορών Επικίνδυνων Εμπορευμάτων & Ευπαθών Τροφίμων, ΥΥΠΟΜΕ και Ηλίας Πάσιος, Τμήμα Οδικής Ασφάλειας Μεταφορών Επικίνδυνων Εμπορευμάτων & Ευπαθών Τροφίμων, ΥΥΠΟΜΕ.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης συντόνισε ο κ. Σταύρος Κυριακούλιας, Μέλος ΔΣ EEL, Supply Chain –Quality, Safety/Health & Environment Manager-South Europe, BEIERSDORF και το δεύτερο μέρος, η κα Ελένη Μπίτσιου, Μέλος ΔΣ EEL, Εμπορική Διευθύντρια, Synergy. Τον γενικό συντονισμό είχε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Αντιπρόεδρος Οικονομικών EEL, Logistics Manager, Alpha Grissin.

Η εσπερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το οποίο παραχώρησε ευγενικά την αίθουσα εκδηλώσεών του και την υποστήριξη του ΠΣΣΑΜΕΕ.  

Μέγας Υποστηρικτής των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics είναι η εταιρεία Jungheinrich. Xρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Synergy και χορηγοί επικοινωνίας οι: Euro2day.gr, LogisticsLeader, Logistics & Management, SupplyChain & Logistics, Supplychain.gr

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO