13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LOGISTICS:Master Plan in Logistics

13o Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

Το αύριο των Ελληνικών Logistics είναι εδώ

Κύριο Σχέδιο Δράσης για τις Εμπορευματικές Μεταφορές και τα Logistics

στη χώρα μας από την Ελληνική Εταιρεία Logistics

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics,  με τίτλο «Master Plan In Logistics: Challenging the Crisis Creating Opportunities», υπό τις αιγίδες των Υπουργείων Μεταφορών & Επικοινωνιών,  Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής,  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αλλά και του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Xρήστος Τσιόκας Γ.Γ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Διονύσης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ,  Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Μιχάλης Σακκάς, Αντιπρόεδρος ΕΕΤΤ. 

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, που είχε κατά κύριο λόγο θεσμικό χαρακτήρα, σηματοδοτήθηκε από ένα πολύ σημαντικό γεγονός, την ανακοίνωση του Κυρίου Σχεδίου Δράσης της Αγοράς των Εμπορευματικών Μεταφορών και των Logistics της Ελλάδας (Master Plan), από την Ελληνική Εταιρεία Logistics. Πρόκειται για ένα πόνημα το οποίο δεν συνιστά μια απλή καταγραφή ιδεών και προτάσεων  αλλά αποτελεί μια ουσιαστική προσπάθεια για χάραξης Εθνικής Στρατηγικής στον κλάδο. Το ελληνικό Master Plan, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 13ου Συνεδρίου, και το οποίο θα αποσταλεί σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, είναι η λύση που θα επιτρέψει στη χώρα μας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως.

Στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics συμμετείχαν προσωπικότητες της διεθνούς «σκηνής» των logistics όπως οι Ευρωπαίοι κκ. Johannes Wieczorek Διευθυντής Freight Transport & Logistics, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας, Roland Dachs Πρόεδρος του European Logistics Mediterranean (ELMED), Rick Blasgen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP) των Η.Π.Α. και Thomas Speh Senior Director of MBA Programs στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, Director of Strategic Initiatives του Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP), Η.Π.Α..

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 2ης Πανελλήνιας Έρευνας Εφοδιαστικής Αλυσίδας για την «Μέτρηση των τάσεων της Ελληνικής Αγοράς με στόχο της διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής Logistics» τα οποία μοιράστηκαν σε όλους τους Συνέδρους. Τα πορίσματα της έρευνας , η οποία ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, έδειξαν ότι αυτό που κυρίως ζητά ο κλάδος είναι να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την συμβολή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Εθνική Οικονομία.

Περισσότεροι από 300 σύνεδροι, 50 εκπρόσωποι εταιρειών και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, καθώς επίσης θεσμικοί παράγοντες και καθηγητές, παρακολούθησαν τις εργασίες του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics, του επίσημου επιστημονικού φορέα των logistics στη χώρα μας, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν και το εκθεσιακό μέρος του συνεδρίου στο οποίο έλαβαν μέρος όλοι οι χορηγοί και υποστηρικτές. 

Χρυσοί Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες JUNGHEINRICH και MANTIS

Χάλκινοι Χορηγοί οι: ΒΛΑΖΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ, DLS, GOLDAIR CARGO ΑΕ, INTERKLARK, LDM ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, MASTER ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ, METRON LOGISTICS, SAP HELLAS.

Χορηγοί οι: ADIDAS HELLAS ΑΕ, ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΑΕ,  COMERGON ELBISCO, ELMED, ICM, KOTAKIS TRANS, MARKAKIS D., OPTIMUM, PLANNING ΑΕ, PRESSIUS ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, SCHENKER ΑΕ, TELENAVIS, TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE, UNIQUE.COM.

Χορηγός Διερμηνείας ήταν η εταιρεία INTERTRANSLATIONS.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι: SBC Business Channel, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, SUPPLY CHAIN & LOGISTICS, CARGO PLUS, LOGISTICS & MANAGEMENT, ALLPACK.

Χορηγοί ηλεκτρονικής επικοινωνίας ήταν οι: CAPITAL.GR, SUPPLY-CHAIN.GR, EXPORAMA.GR και PALO.GR.

 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO