O ΠΑΛΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS ΣΤΟ 14ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LOGISTICS

Ο παλμός των Logistics στο 14ο Ετήσιο Συνέδριο της

Ελληνικής Εταιρείας Logistics

Σημαντικές εξαγγελίες από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Η πρώτη ανοιχτή στρογγυλή τράπεζα της Μόνιμης Επιτροπής Εμπορευματικών Κέντρων και τα συμπεράσματά της 

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2010 – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Logistics, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, με τίτλο «Mediterranean Supply Chain CongressRedefining the value chainin a dynamic environment», υπό τις αιγίδες των Υπουργείων: Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας, καθώς και των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ΣΕΣΜΑ και ΣΕΠΒΕ. Επίσης, τo 14o Ετήσιο Συνέδριο Logistics υποστήριξαν οι συνεργαζόμενοι με την Ελληνική Εταιρεία Logistics φορείς: ELMED (European Logistics Mediterranean) και CLA (Cyprus Logistics Association). 

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χάρης Τσιόκας, ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα, κ. Εμμανουήλ Πατεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠκ. Γιώργος Κασιμάτης

Σημαντικές ήταν οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων δια στόματος του Γενικού Γραμματέα, κ. Χάρη Τσιόκα, ο οποίος δήλωσε: «Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 13% του ΑΕΠ. Η ανάπτυξη του κλάδου και η αναγνώριση του ρόλου των logistics σ’ αυτήν την κατεύθυνση γίνεται έμπρακτα από την πολιτεία, η οποία θα προχωρήσει με γοργά βήματα στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των υπηρεσιών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένουμε τις προτάσεις, τις ιδέες, τις σκέψεις των εκπροσώπων του κλάδου σας, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων μερών, ώστε να συνθέσουμε τη νέα εποχή στο χώρο των μεταφορών. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί άμεσα σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας, ώστε να καταγράφονται καθημερινά οι προτάσεις των εκπροσώπων και των επαγγελματιών του χώρου». Και συνεχίζοντας τόνισε: «Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης προσέγγισης για τις μεταφορές, προχωράμε – με βάση το μοντέλο του ΔΑΑ – σε συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για τοhandling των 40 αεροδρομίων της χώρας. Το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο από το Υπουργείο μας και ο υπουργός κ. Ρέππας θα το παρουσιάσει σε προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο». 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, και μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή στρογγυλή τράπεζα της Μόνιμης Επιτροπής Logistics, η οποία συνομίλησε με το κοινό για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα μας.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής, καθ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος & Δ/ων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Ο ρόλος της Επιτροπής είναι η επανεξέταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με σκοπό να καταλήξουμε σε ένα νομικό πλαίσιο για την καλύτερη διαχείριση των logistics στην Ελλάδα». 

Κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τράπεζας ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Υπουργείου Υποδομών, κ. Σωτήρης Τριχάς τόνισε: «Εμείς, ως άνθρωποι της αγοράς, έχουμε μάθει να δουλεύουμε φέροντας αποτέλεσμα. Αυτό επιδιώκουμε και μέσα από την Επιτροπή». 

Φέτος, το Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics έχοντας Μεσογειακό χαρακτήρα φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας που συνεισφέρουν με τις γνώσεις και το έργο τους στην ανάπτυξη των logistics στις γειτονικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο συμμετείχαν οι κκ. καθ. Mustafa Cagri Gubruz, Διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος στο Πανεπιστήμιο MIT-Zaragoza International Logistics Program της Ισπανίας, Marija Milenkovic, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Zaragoza Logistics Center της Ισπανίας, Roland Dachs, Πρόεδρος του European Logistics Mediterranean (ELMED), Alberto Leali, Αντιπρόεδρος του AILOG (Σύνδεσμος Logistics & Supply Chain της Ιταλίας) και Arnaud Rieutort, Διευθυντής Λιμένος Sete, Γαλλίας. 

Το σημαντικό αυτό θεσμό των logistics στην Ελλάδα παρακολούθησαν περισσότερα από 250 στελέχη του χώρου των logistics, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το εκθεσιακό μέρος του Συνεδρίου με την συμμετοχή μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο χορηγικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ήταν:

Χρυσοί χορηγοί: Jungheinrich, Metron Logistics,

Αργυρός Χορηγός: Δ.Μαρκάκης Διαμεταφορική,

Χάλκινος Χορηγός: Goldair Cargo,

Χορηγοί: MantisVodafone, 3η Διεθνής Έκθεση Εφοδιαστική Αλυσίδα και Logistics, ΒΙΕΜΕΤ, Ελληνικό Δίκτυο Διανομών, Comergon AE Risk Managers Insurance BrokersMobile TechnologyAthentisVerilogGreenwoods Insurance BrokersAdidas, και Boussias Communication,

Χορηγός Ανθρώπινου Δυναμικού: Ingroup,

Χορηγοί Γευμάτων και διαλειμμάτων καφέ: Selonda και Αλλατίνη,

Χορηγός εκτυπωτικών υπηρεσιών: Pressious Αρβανιτίδης.

Χορηγοί Επικοινωνίας : Τα Νέα, Κέρδος, Logistics & managementCar & TruckSupply ChainCargo PlusNetweekCFO Agenda, το τηλεοπτικό οικονομικό κανάλιSBC και ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός FMVOICE.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO