ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα με επίκεντρο την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Με τη συμμετοχή φορέων, ιδιοκτητών και στελεχών επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων ολοκλήρωσε τις εργασίες της η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο του επιτυχημένου Road Show: «Αιτωλοακαρνανία – Τα Logistics στην Περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017. Στόχος της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του επιμελητηρίου, στο Αγρίνιο, ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις, που αφορούν στην εφοδιαστική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας παρουσιάστηκαν θέματα όπως η γεωπολιτική θέση της Αιτωλοακαρνανίας, ο λιμένας του Αστακού, ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και οι συνέργειες με τα αθηναϊκά logistics.  Στο δεύτερο μέρος αναπτύχθηκε το θέμα των βιομηχανικών και επιχειρηματικών πάρκων, οι χρήσεις γης, οι αδειοδοτήσεις, τα Logistics Centers, ενώ έμφαση δόθηκε στα αγροτικά Logistics.

Καινοτομώντας, η Ελληνική Εταιρείας Logistics σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ένα από τα πλέον εποικοδομητικά workshops που έχουν διεξαχθεί τον  τελευταίο καιρό στην Δυτική Ελλάδα. Η παρουσία 15 εκπροσώπων από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας απέδειξε το ενδιαφέρον των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και τον προσανατολισμό τους σε ουσιαστικές συνέργειες που θα οδηγήσουν ένα βήμα παραπέρα την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Νικόλαος Ροδόπουλος, τόνισε ότι στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθεί η επιχειρηματική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας για την Εθνική Στρατηγική η οποία έχει διαμορφωθεί με την ενεργή συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του Υπ. Ανάπτυξης. Αναφέρθηκε δε εμφατικά στο ποσοστό 10,8% που καταλαμβάνει ο τομέας της Εφοδιαστικής στο ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της EEL η οποία διεξήχθη το 2014 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αναφερόμενος στην ελληνική επιχειρηματικότητα σημείωσε ότι η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται σε ένα καθοριστικό για τα αγροτικά logistics γεωγραφικό σημείο, καθώς το 14% της παραγωγής σε αγροτικά προϊόντα στη χώρα μας, καταγράφεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Σαφώς η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, η ανάπτυξη των εμπορευματικών πάρκων και η σύνδεση με το τρένο θα απογειώσουν όχι μόνο την Αιτωλοακαρνανία, αλλά ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Ψυλλιάς, σημείωσε πως η ανάδειξη της περιοχής σε διαμετακομιστικό κόμβο μπορεί να βοηθήσει στη συνολική επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα. Στην περιοχή οι αποθηκευτικοί χώροι είναι περιορισμένοι, ενώ το ενδιαφέρον για προώθηση και εξαγωγή των προϊόντων είναι μεγάλο. Δεδομένου αυτού, μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για συνέργειες με τρίτους. Σε εθνικό επίπεδο, τόνισε ότι η Ελλάδα διατρέχεται από μια εκ των τριών σημαντικότερων διηπειρωτικών θαλάσσιων διαδρομών με πάνω από 24 εκατ. TEUs. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί η γεωστρατηγική και η γεωπολιτική θέση της περιοχής, αφού με υποδομές όπως η Ιόνια Οδός, το Πλατυγιαλί ή ακόμα και το αεροδρόμιο του Ακτίου μπορεί να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στο κομμάτι της εφοδιαστικής.

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι η PTL – Papageorgiou Transport Logistics

Μέγας Υποστηρικτής των δράσεων της EEL είναι η Jungheinrich

Χορηγοί Επικοινωνίαι: Star Κεντρικής Ελλάδος, Δυτικά 97,8fm, Αιχμή, Axελώος, συνείδηση, εμπρός, Car & Truck, Logistics Leader, Logistics & Management, Supply Chain & Logistics, Metaforespress.gr, Ypodomes.com, Polytexnikanea.gr, supply-chain.gr και tvstar.gr   

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO