Η EEL ΣΤΟ 7ο DELPHI FORUM

Αθήνα, 12 Απριλίου 2022 – H Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) έλαβε μέρος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6-9 Απριλίου στους Δελφούς και συμμετείχε σε πάνελ με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση και τις προκλήσεις για την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics.

Το ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι μια εμβληματική εκδήλωση που προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς κάθε χρόνο η αρχαία πόλη των Δελφών, συγκεντρώνει ηγετικές φυσιογνωμίες και υψηλόβαθμα στελέχη από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό χώρο, σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσει διάλογο, να εμπνεύσει την αλλαγή και να μετατρέψει τη συζήτηση σε δράση.

Ο Πρόεδρος της ΕΕL κος. Β. Ζεϊμπέκης, εκπροσώπησε την EEL μιλώντας σε πάνελ με θέμα «LOGISTICS: REALIZING THE TRUE POTENTIAL», το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Απριλίου 2022. Στην συζήτηση αυτή, ο Πρόεδρος εστίασε στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, καθώς και στο πώς οι προκλήσεις της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελούν έναυσμα για την καλύτερη οργάνωση του κυκλώματος των logistics.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην επιτακτική υιοθέτηση δράσεων αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς οι εταιρίες εστιάζουν σε νέες τεχνολογίες και συστήματα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί, η στροφή των εταιρειών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία προκαλεί σειρά εξελίξεων που αφορούν τη δημιουργία νέων κέντρων αστικής διανομής αλλά και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών εταιρειών οι οποίες, με τα κατάλληλα κίνητρα, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τον παλαιωμένο στόλο που διαθέτουν με περιβαλλοντικά κριτήρια και να υποστηρίξουν με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες διανομής που διαμορφώνονται.

Ο κος. Ζεϊμπέκης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και τόνισε τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που φαίνεται ότι θα παρουσιάσει ο κλάδος των Logistics μέσα στα επόμενα χρόνια, συνεισφέροντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο ελληνικό ΑΕΠ.

Εκτός του κου Ζεϊμπέκη, στο πάνελ συμμετείχαν επίσης τα μέλη του οργανισμού μας: κος Καλλίνικος Καλλίνικος, Executive Vice President, Goldair Group και ο κος Παναγιώτης Κορωναίος (CEO Synergy). Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κος Ν.Καραγιάννης από το ενημερωτικό portal ypodomes.com.

Το βίντεο από το πάνελ συζήτησης με την συμμετοχή του Προέδρου EEL κου Β.Ζεϊμπέκη, διατίθεται στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/watch?v=rtucYCg-bMs&list=PLyumknvCyIx_uph8TndDpSjl_ziSuup3j

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO