ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (MoU) EEL ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2022 – H Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας και Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) με την “Διεθνή Ναυτική Ένωση εν Ελλάδι” σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 22 Ιουνίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και παράθεση κοκτέιλ δεξίωσης.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση ιδρύθηκε το έτος 1922 στον Πειραιά και εκπροσωπεί θεσμικά Ελληνικές Εταιρείες πρακτόρευσης διεθνών ναυτιλιακών γραμμών, κρουαζιεροπλοίων και ποντοπόρων πλοίων. Από την ίδρυση της αποτέλεσε πυλώνα ανάπτυξης του λιμένος Πειραιώς και τα μέλη της εισέφεραν τα μέγιστα στην αλματώδη αύξηση προσέγγισης πλοίων και διαχείρισης φορτίων, αναδεικνύοντάς τον ως έναν εκ των κορυφαίων λιμένων της Ευρώπης.

Με την υπογραφή του MoU ουσιαστικά και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν από κοινού την συνεργασία τους με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Αναλυτικότερα, συμφώνησαν να συμμετέχουν στην προώθηση, προβολή και εύρεση λύσεων για ζητήματα που απασχολούν τους τομείς της ναυτιλίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics στη χώρα μας, απευθυνόμενοι σε ελληνικούς και διεθνείς φορείς, να υποβάλλουν προτάσεις ενώπιον των Ελληνικών Αρχών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνών Οργανισμών, καθώς και να διαχειρίζονται από κοινού αναπτυξιακά και ερευνητικά προγράμματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζονται με τις δραστηριότητες τους.

Επιπρόσθετα, η EEL και η ΔΝΕ συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την ενθάρρυνση της τεχνολογικής αναβάθμισης των κλάδων τους στη χώρα μας, όπως και να συνεργάζονται με άλλους οργανισμούς για την ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης του γενικού και containerized φορτίου μέσα από συντονισμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Φυσικά, οποιαδήποτε είδους σύμβαση απαιτείται προς την επίτευξη των ανωτέρων δράσεων θα υπογράφεται και από τα δύο μέρη.

Τέλος, αποφάσισαν να διεξάγουν πανελλήνιες και διεθνείς έρευνες, συγκεντρώνοντας και προωθώντας επιστημονικές πληροφορίες που αφορούν στην ανάπτυξη των τομέων της ναυτιλίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics. Παράλληλα, θα διοργανώνουν  κάθε είδους επιμορφωτικά προγράμματα, εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια για τους αναφερόμενους κλάδους, ενώ θα προωθήσουν και προγράμματα πρακτικής άσκησης σπουδαστών σε σχετικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Στο πάνελ συζήτησης που ακολούθησε, ζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και των λιμένων, ενώ αναδείχθηκαν και τα προβλήματα που απορρέουν από τον πόλεμο στη Ουκρανία, καθώς και την πανδημία της Covid 19.

To πάνελ, το οποίο συντόνισε ο Ναυτιλιακός Δημοσιογράφος της εφημερίδας Ναυτεμπορική κος Αντώνης Τσιμπλάκης, συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της ΔΝΕ κο Αντώνιο Βενιέρη, και τον Πρόεδρο της EEL κο Βασίλη Ζεϊμπέκη, ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  ο κος Σταμάτης Κόβερης, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, ο κος Δημήτρης Ιατρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, ο κος Δημήτρης Κατσαδάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Orphee Beinoglou, καθώς και ο κος Γιώργος Μαρωνίδης, Δικηγόρος Ναυτιλιακού & Μεταφορικού Δικαίου της Δικηγορικής Εταιρείας Μαρωνίδης & Συνεργάτες.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO