Νέο κείμενο Πολιτικής από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και την διαΝΕΟσις, για το μέλλον των αστικών εμπορευματικών διανομών

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2023- Με την αγαστή συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) και της διαΝΕΟσις, ολοκληρώθηκε η μελέτη που είχε ως αντικείμενο τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές (city logistics) στην Ελλάδα.
Στο νέο κείμενο πολιτικής (policy paper) που διαμορφώθηκε και υπογράφει ο Πρόεδρος EEL Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, παρουσιάζονται τόσο οι εξελίξεις που αναμένεται να αλλάξουν το προφίλ του αστικού ιστού, όσο και οι προκλήσεις που σύσσωμη η ελληνική επιχειρηματικότητα καλείται να συμπεριλάβει στο στρατηγικό της σχεδιασμό για τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές ώστε να εναρμονιστεί με τα νέα επιτακτικά δεδομένα αειφορίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Με βάση την παραδοχή ότι έως το 2050, περισσότεροι από 8 στους 10 Ευρωπαίους θα έχουν συρρεύσει και θα διαβιούν στα αστικά κέντρα και με συνεπακούλουθες τις αυξημένες ανάγκες τους σε αγαθά, καθώς επίσης και με την ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, γίνεται εύκολα αντιληπτός ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εύρυθμης λειτουργίας των αστικών αλυσίδων εφοδιασμού.
Η αστική διανομή στην χώρα μας απαιτεί άμεσα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με την δημιουργία σύγχρονων υποστηρικτικών υποδομών, υιοθέτηση καλών πρακτικών από το εξωτερικό και κυρίως συνεργασία της Πολιτείας με τις επιχειρήσεις, ώστε να συνδράμει ουσιαστικά στην δημιουργία πόλεων που σέβονται τον πολίτη τους αλλά και το περιβάλλον.
Για την νέα σημαντική συνεργασία της EEL με τον εγνωσμένου κύρους φορέα της διαΝΕΟσις, αλλά και για το νέο κείμενο πολιτικής για την αστική διανομή, ο Δρ.Βασίλης Ζεϊμπέκης δήλωσε:
«Καθώς η αστικοποίηση συνεχίζει να διαμορφώνει τον κόσμο, η εξέλιξη των αστικών εμπορευματικών μεταφορών παραμένει απαραίτητη για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία τόσο των κατοίκων όσο και του πλανήτη. Η προσήλωση στον κοινό στόχο που επιδείχθηκε από το ΔΣ της EEL και την ομάδα της διαΝΕΟσις, καθιστά την εν λόγω μελέτη ένα χρήσιμο βήμα διαλόγου για τη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό και οργάνωση των αστικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα».
Η μελέτη με τίτλο: ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (CITY LOGISTICS) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ βρίσκεται εδώ

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO