Γενική Συνέλευση Μελών EEL & Ετήσια κοπή πίτας με ηχηρές παρουσίες

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολυάριθμη συμμετοχή μελών, διοργανώθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕEL), την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του ο Πρόεδρος κος Βασίλης Ζεϊμπέκης, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο και τις πολυποίκιλες δράσεις που έλαβαν χώρα κατά το προηγούμενο έτος, με κυριότερες από αυτές:

  • Την έναρξη συνεργασίας με το Enterprise Greece για την δημιουργία του Ελληνικού Hub “Invest in Greek logistics”
  • Την συνεργασία με τη διαNEOσις και την συγγραφή νέου κειμένου πολιτικής (policy paper) για τις έξυπνες και αειφόρες αστικές εμπορευματικές μεταφορές (city logistics) στην Ελλάδα
  • Την νέα πρωτοβουλία «Women in Logistics Hub» για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εφοδιαστικής
  • Την συμβολή της EEL σε μείζονα θέματα που αφορούν στην αγορά των logistics (θέματα ασφάλειας & υποδομών, θέματα αειφορίας, αναπτυξιακά θέματα, νομοθετικό πλαίσιο)
  • Την υπογραφή MoUs με φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (MED Ports, ΕΚΠΑ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος)
  • Την βράβευση της EEL για τη συνεισφορά της στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, την πιστοποίηση της EEL κατά ISO 9001:2015 από την TUV Hellas, καθώς και πολλαπλές δράσεις εξωστρέφειας με συμμετοχή σε διεθνούς κύρους fora όπως το Delphi Forum, την Prodexpo και το  Southeast Connectivity Forum.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κος Βασίλης Ζεϊμπέκης παρουσίασε τις προγραμματικές δηλώσεις για το 2024, όπου δεσπόζουσα θέση έχει ο εορτασμός των 30 χρόνων από την ίδρυση της EEL. Η εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα στελέχη και τις εταιρίες του κλάδου τον Νοέμβριο, ενώ θα συνδεθεί με την παρουσίαση της 6ης Πανελλήνιας έρευνας για τις τάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και την διοργάνωση του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics.

Στο πλαίσιο του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου επίσης, θα διοργανωθούν για πρώτη φορά «ημέρες καριέρας/career days», προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους την άμεση και εστιασμένη πρόσβαση τους σε όλους τους εκπρόσωπους του κλάδου των Logistics.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στην συμμετοχή της ΕΕL στα Ποσειδώνια 2024, όπου θα διοργανώσει ειδική θεματική ενότητα με αντικείμενο την αειφορία των εμπορευματικών μεταφορών με έμφαση στη θαλάσσια μεταφορά.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, έλαβε χώρα η εκδήλωση της ετήσιας κοπής πίτας του οργανισμού όπου συμμετείχαν εκτός άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κος Ιωάννης Ξιφαράς, καθώς επίσης εκπρόσωποι των φορέων: Propeller Club of Piraeus, Chios Marine Club, Wima, Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) και Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν Πάσης Τάξεως (ΠΕΠΕΝ).

Ο Γεν. Γραμματέας Μεταφορών κος Ιωάννης Ξιφαράς, στον χαιρετιστήριο λόγο του, επεσήμανε την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με την EEL αλλά και την υποστήριξη για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την αναπτυξιακή του πορεία και την σημαίνουσα προσφορά του στην εθνική οικονομία.

Δείτε τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων του ΔΣ, καθώς και τις προγραμματικές δηλώσεις για το 2024 εδώ

Attachments

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO