NEWSFLASH” SAP ERP Sim

NEWSFLASH 14/3/2012

SAP ERPSim

Το «παιχνίδι» τελείωσε… η γνώση μένει

Με τη συμμετοχή στελεχών εταιρειών, τελειόφοιτων και πτυχιούχων φοιτητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10 Μαρτίου, το πρωτότυπο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα: «Η διαχείριση μιας επιχείρησης και ο ανταγωνισμός για τα κέρδη σε μία προσομοιωμένη ανταγωνιστική αγορά», από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και το Alba Graduate Business School, με την υποστήριξη της SAP.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργήθηκαν πέντε ομάδες, οι οποίες με τη βοήθεια του συστήματος ERP SAP ECC 6.0 -το οποίο είχε μεταμορφωθεί σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης σύγχρονων επιχειρήσεων-, διαχειρίστηκαν τα δεδομένα τους με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν την κερδοφορία της δικής τους εταιρείας-ομάδας.

Οι συμμετέχοντες έχοντας ως όπλα το ERP σύστημα, καθώς και την αρμονική μεταξύ τους συνεργασία, διαχειρίστηκαν όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης (πωλήσεις, Marketing, προγραμματισμό παραγωγής, αγορές κ.λπ.) και κατάφεραν να παρουσιάσουν πολύ καλά αποτελέσματα, αποκτώντας παράλληλα σημαντική εμπειρία για την εργασιακή τους καθημερινότητα. Η ομάδα που μεγιστοποίησε τα κέρδη της εταιρείας της, σε σχέση με τις υπόλοιπες, αναδείχθηκε νικήτρια του σεμιναρίου και τα μέλη της βραβεύτηκαν με μετάλλια.

Δεδομένης της επιτυχίας του το σεμινάριο θα επαναληφθεί.

Μέσα από τις δράσεις της η Ελληνική Εταιρεία Logistics, αποτελώντας ένα από τα λίγα τόσο ενεργά επιστημονικά σωματεία στη χώρα μας, συνδράμει στην ενίσχυση της γνώσης για την εφοδιαστική αλυσίδα και την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της, προσθέτοντας αξία σε μία επιχείρηση.

Μέγας υποστηρικτής των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics είναι η εταιρεία Jungheinrich.

Χορηγοί επικοινωνίας του σεμιναρίου ήταν: η εφημερίδα Κέρδος, τα περιοδικά  NetweekSupply Chain & LogisticsLogistics & Management καθώς και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.supply-chain.gr 

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO