Άγγελος Τσερέκλας Ζαφειράκης – Μέλος ΔΣ

Γενικός Διευθυντής SOTIRIA Technology

Ο Άγγελος Τσερέκλας Ζαφειράκης είναι Γενικός Διευθυντής της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης SOTIRIA Technology (www.sotiria.tech), η οποία δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων βασισμένων σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένων υλικών στον χώρο της Άμυνας και Ασφάλειας.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Rotterdam School of Management.

Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Logistics Procurement και Sustainability Manager στα κεντρικά της Anheuser Busch InBev (ABI), του μεγαλύτερου παραγωγού ζύθου στον κόσμο (Stella Artois, Corona, Budweiser), στο Leuven του Βελγίου. Στα πλαίσια αυτού του ρόλου ήταν υπεύθυνος για τον πανευρωπαϊκό σχεδιασμό και υλοποίηση του πλάνου αειφορίας της ΑΒΙ αλλά και την προμήθεια ενός εκ των πρώτων στόλων ηλεκτρικών φορτηγών και φορτηγών υδρογόνου στην Ευρώπη.

Έχει επίσης εργαστεί ως Supply Chain Engineer στην Toyota Motor Europe και έχει δημοσιεύσεις στον ευρύτερο χώρο των πράσινων μεταφορών (green shipping, green mobility, green logistics). Το 2017 του απονεμήθηκε βραβείο αειφορίας από την KPMG για την έρευνά του στον τομέα της ευφυούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Έχει υπάρξει πρωταθλητής κολύμβησης στα 50, 100 και 200 μέτρα πρόσθιο με τις ομάδες του Τρίτωνα Αμαρουσίου, Εθνικού Πειραιώς και Γλαύκου Περιστερίου καθώς και μέλος της Εθνικής ομάδας. Ο Άγγελος είναι διαπιστευμένος WSET Level 2 εκτιμητής κρασιού.

Από το 2021 είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Συνδρομές EEL Close (×)

Δεν έχετε επιλέξει κάποια συνδρομή
Δείτε τις διαθέσιμες συνδρομές
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO